2/3 BOLESTI DANAŠNJICE IZMISLILA JE FARMACEUTSKA INDUSTRIJA

DVIJE TREĆINE DANAŠNJE ZDRAVSTVENE PROBLEMATIKE MOGLI BI RIJEŠITI KADA BI SE ODMAKLI OD INDOKTRINACIJE KOJOJ SMO IZLOŽENI…

PRIMJER: ZDRAVLJE KRVOŽILNOG SUSTAVA

Kad je prehrambeno- farmaceutski lobi proglasio životinjske masti pogubnima za naš organizam krenula je era šećera

Pa tako i dan danas u školama, fakultetima, raznim trenerskim tečajevima učimo da su ugljikohidrati primarni izvor energije, po važnosti oni iz voća i povrća uz vlakna, onda stižu proteini i masti. Svaki pokušaj diskreditacije te teorije borba je s vjetrenjačama. Svi ste vi vidjeli onaj “tanjur” ili “piramidu” zdrave prehrane. Iako je posljednjih desetljeća uslijedio zdravstveni krah kao posljedica takve prehrambene politike indoktrinacija je učinila svoje.


VISOKI KOLESTEROL NE DOBIJEMO UNOSOM KOLESTEROLA!

Dobijemo ga kao posljedicu nutritivno bezvrijedne hrane bazirane na ugljikohidratima i nedostatne aktivacije koja bi očuvala naše mišiće i time mogućnost lučenja inzulina kao osnovni preduvjet za zdravlje krvožilnog sustava.

Mišići se tako razgrade u krvotok pretvarajući se u glukozu gdje samo nadopunjavaju klasične šećere unesene hranom i one fruktozne kojima smo napunili jetru.

Zdrava je prehrana ona koja nas oporavlja od aktivnosti i pritom ostavlja minimalnu količinu metabolita u krvotoku…

Mišići = inzulin = zdravlje

Za dulji tekst i objašnjenje kako naše tijelo regulira kolesterol i što je prava prijetnja našem zdravlju, pročitajte Nikin članak na Snagajezdravlje.com .

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS