KAKO VI DIŠETE NA VAŠEM TRENINGU ?

KONTROLIRATE POKRET ILI JE TRUP NESTABILAN ?
TRENING JAKOSTI PODRAZUMIJEVA STABILNOST…
ČVRSTO UPORIŠTE ZA MAKSIMALNU PRODUKCIJU SILE…
AKO INZISTIRAMO NA TRENINGU BEZ ISTOG
SLIJEDE SIGNALI MOZGA…
ZATEGNUTOST…
BOL..
I NAPOSLJETKU OZLJEDA…

Klijentica je jučer prvi put bila kod nas…
Dijagnoza “smrznutog” ramena samo je potvrđena na Inbodyu. Naime lijevi gornji kvadrant ima čak 6 posto manje mišića od desnog dok disbalansi nigdje drugdje nisu zabilježeni. Inače kod skolioza dijagonala je ta koja nosi manje mišića…
Ne nužno i manje što se nogu tiče no svakako disbalans, neaktivna loža i gluteus te povećani volumen kvadricepsa koji je tu glavni nosioc kretanja i posebice kočenja zbog smanjene mogućnosti abdominalnog tlaka i samim time aktivacije trupa.

Disanje smo u do sada u programu radili na podu pa kroz bird dog no stajaća pozicija uz pravilno aktivirana stopala i težište stabilizira našu zdjelicu pa samim time klijent prije postiže kontrolu te je trenutačno vidljiv prijenos u život što metodu stavlja u prvi plan.
Koliko je učinkovita možete vidjeti na njenom primjeru…
U razmaku od svega nekoliko minuta smanjena je zakrivljenost kralježnice dakle i poboljšana elevacija tj ruke su došle u poravnanje. Mozak je dobio informaciju da je sve u redu i otpustio loše tonuse.
Spremni smo za trening…💪

Navečer sam na inicijalni intervju primio jednu zdravstvenu djelatnicu koja svoju problematikus leđimaa vuče dugi niz godina i do sada nije pokušalas treningomm jakosti.
Kada su ljudi educirani na polju moj je pristup drugačiji jer znam nam je kut gledišta na sami problem nije isti.
Oni gledaju kako otkloniti posljedice i ugasiti požar mi tražimo uzroke i nastojimo ih eliminirati. Napravili smo najobičniji test rotacije trupa u sjedećoj poziciji prvo samostalno onda kroz neutralizaciju kralježnice disanjem gdje je buduća klijentica dobila dodatnih 15-20 stupnjeva u rotaciji bez zatezanja ili dodatnog bola…
Ideja programa je zaprimljena…

Čist pokret je naš lijek na putu do života bez boli ♥️

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS