KAKO VI DIŠETE NA VAŠEM TRENINGU ?

KONTROLIRATE POKRET ILI JE TRUP NESTABILAN ?
TRENING JAKOSTI PODRAZUMIJEVA STABILNOST…
ČVRSTO UPORIŠTE ZA MAKSIMALNU PRODUKCIJU SILE…
AKO INZISTIRAMO NA TRENINGU BEZ ISTOG
SLIJEDE SIGNALI MOZGA…
ZATEGNUTOST…
BOL..
I NAPOSLJETKU OZLJEDA…

Klijentica je jučer prvi put bila kod nas…
Dijagnoza “smrznutog” ramena samo je potvrđena na Inbodyu. Naime lijevi gornji kvadrant ima čak 6 posto manje mišića od desnog dok disbalansi nigdje drugdje nisu zabilježeni. Inače kod skolioza dijagonala je ta koja nosi manje mišića…
Ne nužno i manje što se nogu tiče no svakako disbalans, neaktivna loža i gluteus te povećani volumen kvadricepsa koji je tu glavni nosioc kretanja i posebice kočenja zbog smanjene mogućnosti abdominalnog tlaka i samim time aktivacije trupa.

Disanje smo u do sada u programu radili na podu pa kroz bird dog no stajaća pozicija uz pravilno aktivirana stopala i težište stabilizira našu zdjelicu pa samim time klijent prije postiže kontrolu te je trenutačno vidljiv prijenos u život što metodu stavlja u prvi plan.
Koliko je učinkovita možete vidjeti na njenom primjeru…
U razmaku od svega nekoliko minuta smanjena je zakrivljenost kralježnice dakle i poboljšana elevacija tj ruke su došle u poravnanje. Mozak je dobio informaciju da je sve u redu i otpustio loše tonuse.
Spremni smo za trening…💪

Navečer sam na inicijalni intervju primio jednu zdravstvenu djelatnicu koja svoju problematiku s leđima vuče dugi niz godina i do sada nije pokušala s treningom jakosti.
Kada su ljudi educirani na polju moj je pristup drugačiji jer znam nam je kut gledišta na sami problem nije isti.
Oni gledaju kako otkloniti posljedice i ugasiti požar mi tražimo uzroke i nastojimo ih eliminirati. Napravili smo najobičniji test rotacije trupa u sjedećoj poziciji prvo samostalno onda kroz neutralizaciju kralježnice disanjem gdje je buduća klijentica dobila dodatnih 15-20 stupnjeva u rotaciji bez zatezanja ili dodatnog bola…
Ideja programa je zaprimljena…

Čist pokret je naš lijek na putu do života bez boli ♥️

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS