BODYSCULPT ONLINE PROGRAM I NJEGOVE ZAKONITOSTI

Bodysculpt online program nastao je kao produkt rada na velikom uzorku klijenata u direktnoj suradnji, no zakonitosti online suradnje su ipak malo drugačije pa stoga je i trenažni proces ograničen unutar baznih vježbi kako bi bili sigurni da će se klijent aktivirati, a ne samo izvoditi zglobne pokrete.

Svi klijenti koji su imali privilegiju prije ulaska u program odraditi intervju i edukacijski trening upoznati su s informacijama koje dobiju u startu.

Bodysculpt ne treba nove klijente, treba one koji su se pridružili programu prvenstveno zbog ostvarenja održivog rezultata, one koji su spremne učiti i stvoriti temelj za život u cilju unapređenja zdravlja i kvalitete života.
Fitness ciljevi samo su nus pojava pomnog planiranja procesa.
U programu nema “demokracije”, pravila određujemo mi kao i ritam nadogradnje.
Kada tijelo postane jako i metabolički moćno moguće se aktivirati na sve načine, a kalorijski unos nije strogo kontroliran nego je nužno da kreira oporavak, ako se opet usporimo povratak osnovima najbolja je opcija.

KOJE SU VAŠE OBAVEZE A KOJE SU NAŠE ?

Naša je obaveza isporučiti plan prehrane i treninga, video materijal vježbi uz sva potrebna objašnjenja.

Vaša je obaveza poslati fotke u tri pozicije te mjere kako bi imali uvid u progres. Morate snimati vaše izvedbe s treninga kako bi mogli analizirati pokrete i procijeniti razinu aktivacije koja je prioritet za uspješnost programa.

KOLIKO TRAJE I KOJE SU PRIMARNE IDEJE PROGRAMA ?

Program traje 2 mjeseca i primarne ideje su zdravlje i edukacija, kvalitetnije kretanje i izostanak boli dakle svi uvjeti za ispunjenje fitness ciljeva.

KOJI JE PROTOKOL ?

Nakon prvih 6 treninga ide update, analiza učinjenog, mjere i fotke na osnovu kojih planiramo daljnji progres programa i smjer kojim ćemo ići. Taj period sasvim je dovoljan da procijenimo koliko je klijent savladao trenažni dio i da li je vrijeme za povećanje kalorijskog unosa, dodavanje vježbi ili povećanja volumena ili je apsorpcija hrane narušena i moramo se okrenuti osnovama i keto periodu.

KAKO IZGLEDA TRENAŽNI PROCES KAKO GA OBLIKUJEMO I KAKO NAPREDUJE ?

Program se formira od dvije bazne vježbe sa šipkom i većim brojem serija te dvije do tri pomoćne ovisno o mogućnosti. Čučanj i mrtvo u pravilu nisu u istom danu, uz njih idu neka od veslanja, potisci bench ili bučice i military press, slijede bodyweight vježbe ili dopunske vježbe za ramena, gluteus ili ruke.
Plan napreduje s mogućnostima klijenta, naredni su korak povećanje volumena i unilateralne izvedbe pa naposljetku prelazak na 4 treninga tjedno dodatne izolacije.

KAKO IZGLEDA PLAN PREHRANE I KAKO NAPREDUJE ?

Plan prehrane u pravilu je formiran u tri obroka, masti i bjelančevine na početku i kraju dana a ugljikohidrati u centralnom obroku opet s proteinima. Međuobroci u obliku orašara mogu se konzumirati s obrocima ili zasebno, tu je još i nisko fruktozno voće poput bobičastog na dan pauze od vježbanja.
Plan napreduje prateći naš napredak u gymu, novi mišići trebaju novu hranu. Pa progresivno dodajemo kalorijski unos, treba napomenuti da to kod muškaraca ide brže zbog rasta testosterona kao produkta trenažnog procesa.

KAKO ANALIZIRAMO NAPREDAK I KOJI SU SVE SEGMENTI KOJI UKAZUJU NA ISTI ?

Napredak analiziramo kroz fotke, mjere, pravilno izvođenje vježbi i porast snage.
No najbitnije kroz zdravlje, životnu energiju i izostanak boli…
Kvalitetan program mora se pozitivno transferirati u život…

KOJI SU PRIMARNI FAKTORI KOJI ODREĐUJU KOLIKO ĆE KLIJENT NAPREDOVATI KROZ PROGRAM ?

Prvo i osnovno je maksimalno poštovanje pobijenih smjernica o treningu i prehrani.
Pravovremeno slanje videa, mjerenje i fotografiranje kako bi program napredovao redovnim koracima.
Svakako pomaže ranije iskustvo bavljenja sportom ali nije uvijek nužno, ako je loš obrazac kretanja i postoji snaga na daljinu je vrlo teško takvog klijenta ispraviti u pokretu koji je napravio tisuću puta…
Da pojednostavim lakše je graditi kuću iz temelja…
Svakako bi bilo idealno prvi trening odraditi s trenerom i povremeno ponoviti kako bi utvrdili tehnike.
Osim motorike koja je preduvjet za uspješnost tu je i ta sportska agresija koja garantira intenzitet.
Vjerujte ona u pravilu nije vezana isključivo za sportaše, trenirao sam tisuće ali onaj trenutak kad osoba krene na šipku govori puno…
Strast je nešto s čime se rađamo i gradimo kroz odgoj, to imate ili nemate…
Program vas prije svega mora učiniti jačim a to se ne poklanja…

To morate uzeti…