SUSTAVNO OBJAVLJIVANJE REZULTATA BODYSCULPT ČINI IZNIMNO PRIMAMLJIVIM…

NO DA BI ZBILJA ZNALI ŠTO JE BODYSCULPT PROČITAJTE OVIH PAR SMJERNICA…

Kada govorimo o metodama, principima, video prikazima ili rezultatima, Bodysculpt objavljuje strahovito puno. Potrošite malo vremena za informiranje o načinu rada i sve znate, Bodysculpt web i fb page, moj privatni profil, instagram.
Bez obzira na napisano i objavljeno, zbog načina kako čovjek danas funkcionira, uvijek se otvaraju ista pitanja. Pojedinci motivirani rezultatima uđu ili žele ući u program bez prave ideje o čemu se radi i što se od njih očekuje.

Da bi znali što je Bodysculpt možda je bolje da vam napišem što nije….

Bodysculpt NIJE program skidanja kilograma ili stremljenja prema fitness rezultatu u što kraćem vremenskom roku.

Bodysculpt NIJE kućni program ili neko valjanje po podu te ga ne možete ga provoditi s bučicom, girijom, gumom i krpicom, nego ozbiljnim vanjskim otporom primarno šipkom.

Bodysculpt jest program koji potiče razvoj jakosti kao primarni uvjet za ispunjenje i održivost bilo kojeg od naših ciljeva.

Bodysculpt program i sve njegove benefite ostvaruju ljudi svih dobnih skupina i razine utreniranosti

ZAŠTO ŠIPKA ?

Šipka je rekvizit koji nije našao adekvatnu zamjenu u sportu već stotinjak godina. Na nju stane najviše tereta, hvatamo je s obje ruke što je svakako preduvjet za maksimalnu neuro stimulaciju.
No ono što je još bitnije, kada izvodimo pokrete sa šipkom, balansiramo, potiskujemo, guramo, vučemo, podižemo ili čučimo, naš centar za ravnotežu aktivira dubinska mišićna vlakna stabilizatore kralježnice i zglobova i bez obzira na naše motoričko predznanje, izvlačimo maksimalni benefit iz pokreta.
Svi smo mi vidjeli cirkusante koji hodaju po špagi, bez obzira na sjajan balans, kada je situacija opasnija, uzimaju štap i traže pomoć mozga.

Da bi benefiti ovakvog trenažnog procesa bili što vidljiviji nužno je prakticirati što pravilnije tzv. čiste pokrete.

ČIST POKRET?

Čist pokret bi bio onaj pokret koji izvodimo s maksimalno neutralnom kralježnicom pa je protočnost živčanog impulsa maksimalna.

Preduvjet za usvajanje pravilnog disanja širenjem pluća i kreiranjem abdominalnog tlaka. Posljedica ovakvog pristupa treningu je čišćenje od nepravilnih obrazaca i tonusa kreiranih od našeg živčanog sustava.

Kada ispoštujemo program u cijelosti svaki naš trening se računa jer s istim restauriramo stare i stvaramo nove živčane veze kao bazu za bezbolno kretanje ali i apsorpciju hrane te ispunjenje naših fitness ciljeva.

Internet je prepun programa i trenera s raznim pristupima, koliko je to dobro jednako je i loše, no Bodysculpt ima svoj, možemo reći sveobuhvatan pristup i neće ga mijenjati nego isključivo usavršavati…

Zdravlje je i mora biti prioritet svakog fitness programa, temelji ga razvoj jakosti dok su rezultati samo nus pojave kvalitetno planiranog procesa.

Bez obzira dali je vaš fitness cilj redukcija boli, hormonalni balans, skidanje masnih naslaga ili mišićni rast progres ovisi o ovom nizu faktora:


PRAVILNA AKTIVACIJA

Samo pravilnom aktivacijom postižemo adaptacije i promjene.
Tek kada zadovoljimo sve preduvjete koje pravilna aktivacija zahtjeva zahtjeva; od neutralne kralježnice, težišta, abdominalnog pritiska, aktivnih stopala i šaka, kreće rad.

Električni impulsi kroz čitavo tijelo i paljenje receptora, mišićna kontrakcija i tenzija koja traje te stvara predložak za hormonalnu produkciju.

Većina današnjih problema posljedica su neaktivnosti. Kada nešto ne činite mozak to registrira kao obrazac vašeg ponašanja te kao regulator preživljavanja gasi neurone koje ne koristi.
Polako imamo sve lošije temelje koji se urušavaju pred prvim ispitima. Reset sinapsi moguć je kroz prave i dugotrajne impulse kroz živčani sustav.

Ideja je uzeti nešto teško i to pomicati kroz težište jer to nas čini funkcionalnima te omogućava apsorpciju hrane, a time i nužne promjene za put prema našem cilju.


PREHRANA ZA TRENING JAKOSTI

je segment koji Bodysculpt program čini toliko uspješnim.

Fitness je evolucijski proces i da bi ostvarili bilo kakav cilj sustavno moramo adaptirati sve karike u procesu.

Standardna pitanja koja se javljaju oko pitanja prehrane i programa…
Koje su vježbe za to?
Jedem ja zdravo i dobro…

Za metabolički rast treba jesti točno koliko možemo apsorbirati kako bi navikavali tijelo da u trenutku kada mu energije nedostaje uzme iz masnih rezervi i stvori ravnotežu.

Ako nismo optimizirali jelovnik i pravovremeno ga nadopunjavali, uvijek živimo na unesenim kalorijama i u nedostatku istih tijelo će energiju zatražiti u mišićima, raspadanje, nestabilan šećer u krvi uzrokuje nedisciplinu…
Izostaje progres i pada motivacija…
Mentalni aspekt je temelj za održivost bilo svakog fitness programa.


ODMOR, REGENERACIJA KROZ SAN ALI KROZ BORAVAK NA OTVORENOM U PRIRODI

San je baza za proizvodnju hormona te kao takav esencijalan je za naš život.

Stanica u balansu stabilna je i spremna za zadržavanje elektrolita, a time i za daljnji rad…
Ako nismo usuglasili obaveze s trenažnim procesom i prehranom na ovom planu, ne ispunjavamo potrebno, ponovo će izostati progres pa i najbolji mogući pristup prehrani i treningu može postati nezdrav…

Gradnja je prioritet, a gradnja ovisi o više faktora…

Odlazak na sunce i u prirodu vraća čovjeka tamo gdje mu je mjesto i nužnost je za funkcioniranje u današnje vrijeme…
Sve možemo pobijediti ali prirodu nikada…